Welkom bij Student & Leefstijl Rotterdam!

Over ons


In 2020-2021 vormen wij het nieuwe bestuur van Student & Leefstijl Rotterdam, met als missie: het belang van voeding en leefstijl op de kaart zetten bij de toekomstige artsen, onze docenten en andere medewerkers binnen het Erasmus MC, evenals daarbuiten.

Allereerst organiseren wij jaarlijks een succesvolle SELF-cursus. Tijdens deze cursus komen er gedurende 10 avonden sprekers van verschillende disciplines die de geneeskundestudenten van het Erasmus MC zullen enthousiasmeren over leefstijlgeneeskunde met onderwerpen zoals voeding, bewegen, slaap en mentale gezondheid. Vervolgens sluiten wij deze cursus af met een interessante excursie naar Koppert Cress. 

Daarnaast is er binnen de faculteit een werkgroep “Implementatie onderwijs” opgericht, bestaande uit docenten, wetenschappers en artsen die onze missie delen. Het doel is implementatie van leefstijlgeneeskunde in het onderwijs. Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van E-learning modules waarbij het streven is om deze door het gehele geneeskunde curriculum te implementeren. 

Als laatste zijn wij partner van Gezond010, een initiatief van de gemeente om de maatschappelijke gezondheid van de Rotterdammers te verbeteren. Samen met de andere partners van Gezond010 dragen wij bij aan een gezondere levensstijl binnen onze gemeente.

 

Wie zijn wij


Tina Meijering | Voorzitter
Tessa Vellema | Vice-Voorzitter
Amber Stals | Secretaris
Roos Bekkers | Penningmeester
Marit Wiens | Commissaris Intern & PR
Rianne de Bruin | Acquisitie & Externe Relaties
Antonia Staal | Commissaris SELF

Bestuursfoto Rotterdam (1)

SELF


De SELF-cursus Rotterdam 2020-2021 vindt plaats van 4 januari 2021 t/m 8 maart 2021 (wekelijks, 10 avonden in totaal).  De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten voor de SELF-cursus studiejaar 2020-2021. 

“Verbreed je kennis over hoe je voeding en leefstijl in kunt zetten om ziektes te voorkomen en te genezen”

Zie hieronder voor het programma met sprekers en onderwerpen. 

WhatsApp Image 2020-11-25 at 20.48.00