Welkom bij Student & Leefstijl Rotterdam!

Over ons


In 2020-2021 vormen wij het nieuwe bestuur van Student & Leefstijl Rotterdam, met als missie: het belang van voeding en leefstijl op de kaart zetten bij de toekomstige artsen, onze docenten en andere medewerkers binnen het Erasmus MC, evenals daarbuiten.

Allereerst organiseren wij jaarlijks een succesvolle SELF-cursus. Tijdens deze cursus komen er gedurende 10 avonden sprekers van verschillende disciplines die de geneeskundestudenten van het Erasmus MC zullen enthousiasmeren over leefstijlgeneeskunde met onderwerpen zoals voeding, bewegen, slaap en mentale gezondheid. Vervolgens sluiten wij deze cursus af met een interessante excursie naar Koppert Cress. 

Daarnaast is er binnen de faculteit een werkgroep “Implementatie onderwijs” opgericht, bestaande uit docenten, wetenschappers en artsen die onze missie delen. Het doel is implementatie van leefstijlgeneeskunde in het onderwijs. Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van E-learning modules waarbij het streven is om deze door het gehele geneeskunde curriculum te implementeren. 

Als laatste zijn wij partner van Gezond010, een initiatief van de gemeente om de maatschappelijke gezondheid van de Rotterdammers te verbeteren. Samen met de andere partners van Gezond010 dragen wij bij aan een gezondere levensstijl binnen onze gemeente.

 

Wie zijn wij


Tina Meijering | Voorzitter
Tessa Vellema | Vice-Voorzitter
Amber Stals | Secretaris
Roos Bekkers | Penningmeester
Marit Wiens | Commissaris Intern & PR
Rianne de Bruin | Acquisitie & Externe Relaties
Antonia Staal | Commissaris SELF

Contact


Email: Rotterdam@studentenleefstijl.nl
Facebook: https://www.facebook.com/studentenleefstijlrotterdam/
Instagram: @SELFrotterdam

Bestuursfoto Rotterdam (1)

SELF


De SELF-cursus in Rotterdam vond dit jaar plaats van 4 januari 2021 t/m 8 maart 2021 (wekelijks, 10 avonden in totaal). Het was een enorm succes in dit digitale jaar! Mocht het programma van het afgelopen jaar je enorm aanspreken, schrijf je dan aankomend jaar in voor de SELF-cursus 2022. Hou de website in de gaten voor de inschrijfdata, of de sociale media inclusief @SELFRotterdam op instagram.

We zijn momenteel op zoek naar nieuwe bestuursleden in het lokale bestuur te Rotterdam! Stuur een mail (rotterdam@studentenleefstijl.nl) met je CV en een motivatiebrief van maximaal 1 A4 met waarom jij onderdeel wilt worden van het nieuwe bestuur, welke functie je zou willen bekleden en iets over jezelf. 

“Verbreed je kennis over hoe je voeding en leefstijl in kunt zetten om ziektes te voorkomen en te genezen”

Zie hieronder voor het programma met sprekers en onderwerpen van de cursus 2021. 

WhatsApp Image 2020-11-25 at 20.48.00