Welkom bij Student & Leefstijl Rotterdam!

Over ons


In 2022-2023 zijn wij het bestuur van Student & Leefstijl Rotterdam. Het is onze missie om het belang van voeding en leefstijl op de kaart te zetten bij de artsen van de toekomst, onze docenten en andere medewerkers van het Erasmus MC, en zelfs daarbuiten.

Elk jaar organiseren wij een succesvolle SELF-cursus (Students Experienced in Lifestyle and Food). Verspreid over meerdere avonden zullen sprekers van verschillende disciplines de geneeskundestudenten van het Erasmus MC enthousiasmeren over leefstijlgeneeskunde. Hierbij komen onderwerpen als voeding, beweging, slaap, mentale gezondheid, en nog meer aan bod. De cursus wordt afgesloten met een leuke slotavond.

Naast het bestuur die zich onder andere bezighoudt met het organiseren van de SELF-cursus, is er ook een commissie die ervoor zorgt dat er activiteiten worden georganiseerd waarbij studenten die geïnteresseerd zijn in voeding en leefstijl, buiten de cursus om, in aanraking hiermee kunnen komen.

Ook hebben wij een commissie die betrokken is bij de werkgroep “Implementatie onderwijs” binnen de faculteit geneeskunde bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze werkgroep bestaat uit docenten, wetenschappers en artsen die onze missie delen. Het doel hiervan is het implementeren van leefstijlgeneeskunde in het onderwijs, omdat de cursus helaas nog steeds slechts extra-curriculair is. Momenteel zijn we bezig om meer leefstijlgeneeskunde in het nieuwe bachelor curriculum te implementeren.

Als laatste zijn wij partner van Gezond010, een initiatief van de gemeente om de maatschappelijke gezondheid van de Rotterdammers te verbeteren. Samen met de andere partners van Gezond010 dragen wij bij aan een gezondere levensstijl binnen onze gemeente.

 

Wie zijn wij


Nick Visschers | Voorzitter
Tessa Vellema | Vice-Voorzitter
Eva Heerschop | Secretaris
Isabel Smit | Penningmeester
Britt van Beers | Commissaris Extern
Britt te Brake | Commissaris SELF

Contact


Email: Rotterdam@studentenleefstijl.nl
Facebook: https://www.facebook.com/studentenleefstijlrotterdam/
Instagram: @SELFrotterdam

Bestuursfoto_Rotterdam

SELF


De SELF-cursus gaat dit jaar plaatsvinden van januari 2023 t/m maart 2023 (hou de sociale media in de gaten voor de exacte data!) met elke maandagavond een nieuw thema dat wordt belicht. Wij zullen dit jaar een hybride versie van de cursus aanbieden waar masterstudenten online de cursus kunnen volgen. Heb je interesse in leefstijlgeneeskunde en wil je meer hier over te weten komen? Schrijf je dan aankomend jaar in voor de SELF-cursus 2023! Ook als je de cursus al eerder hebt gevolgd, zal de SELF-cursus 2023 vol met nieuwe onderwerpen en sprekers zitten. Hou de website of de sociale media (@SELFRotterdam op Instagram) in de gaten voor de inschrijfdata! 

“Verbreed je kennis over hoe je voeding en leefstijl in kunt zetten om ziektes te voorkomen en te genezen”