Welkom bij Student & Leefstijl Maastricht!

Over ons


In 2023-24 zullen wij als zesde bestuur van Student & Leefstijl Maastricht onze passie voor voeding en leefstijl inzetten om deze onderwerpen onder de aandacht te brengen onder toekomstige artsen en ze te implementeren in het curriculum van de Bsc en Msc Geneeskunde.

Hoe gaan wij dit doen?

Allereerst, organiseren wij jaarlijks de SELF cursus, ofwel Student Experienced in Lifestyle and Food, in de periode januari/februari/maart. Gedurende deze 8 tot 10-weken durende cursus zullen verschillende gastsprekers lezingen geven over allerlei voedings- en leefstijl-gerelateerde onderwerpen, invloeden daarvan op de gezondheid en hoe toekomstige artsen deze onderwerpen kunnen implementeren in de spreekkamer.

Interessant onderwerpen die dit jaar aan bod zullen komen zijn onder andere kinderen versus ouderen, de voedingsleer, het darmmicrobioom, sport en beweging, slaap en ontspanning en mentale gezondheid.

Daarnaast hebben wij een aparte commissie implementatie. Deze commissie houdt zich vooral bezig met het implementeren van leefstijlgeneeskunde in het geneeskunde curriculum. Dit bereiken zij door om de tafel te gaan met de coördinatoren van zowel de Bsc als Msc Geneeskunde.

Wij hopen zo toekomstige artsen, paramedici en wetenschappers te prikkelen om later leefstijl als medicijn in te zetten!

Ben jij nu ook net zo enthousiast geworden in onze organisatie, ben je geïnteresseerd in de SELF cursus of wil je meer te weten komen over ons?

Volg ons dan zeker op Instagram of stuur ons een mail!

 

Het bestuur


In 2023-24 bestaat het zesde bestuur van Student & Leefstijl Maastricht uit de volgende leden:

Jort Pit | Voorzitter
Milou Beenders | Secretaris
Julia Slotboom | Penningmeester & Acquisitie
Alex Braun | Implementatie
Esmée van der Laan | PR & Interne relaties

Afbeelding Insta Bestuursfoto

SELF


In 2023-24 zal de SELF cursus in Maastricht plaatsvinden van 9 januari t/m 19 maart 2024.

 

Contact


Instagram: @studentenleefstijl.maastricht 

E-mail: maastricht@studentenleefstijl.nl 

Afbeelding Insta Foto Julia
Afbeelding Insta Foto Alex
Afbeelding Insta Foto Milou
Afbeelding Insta Foto Jort
Afbeelding Insta Foto Esmée