Welkom bij Student & Leefstijl Utrecht!

Over ons


Ons bestuur bestaat uit vier gemotiveerde studenten geneeskunde. Samen met het landelijk bestuur zetten wij ons in om leefstijlgeneeskunde en de kracht van voeding en beweging onder de aandacht te brengen bij studenten.
Dit realiseren wij door elk jaar een extra curriculaire cursus te organiseren: Students Experienced in Lifestyle and Food (SELF) cursus. Dit is een cursus van +-10 weken waarbij verschillende gastsprekers uit diverse vakgebieden worden uitgenodigd om een lezing te geven over onderwerpen omtrent voeding en leefstijl. Op deze manier ontvangen studenten up-to-date onderwijs over voeding en leefstijl.

Op dit moment wordt er in Utrecht steeds meer aandacht besteed aan leefstijl voor de preventie, behandeling en revalidatie van veelvoorkomende aandoeningen. Zo denken wij mee over hoe het voedingsaanbod in het restaurant van het studiegebouw en het restaurant van het UMC Utrecht gezonder en voedzamer kan worden aangeboden. Dit is beter voor patiënten, maar ook voor studenten en (toekomstige) zorgprofessionals. Ook besteden wij aandacht aan de implementatie van leefstijl onderwijs tijdens de bachelor opleiding Geneeskunde. In het tweede jaar van de Geneeskunde Bachelor bestaat het keuzevak ‘Interprofessioneel samenwerken bij voeding en leefstijl’. Helaas is dit slechts weggelegd voor 15-30 studenten die hier actief voor kiezen. Volgens ons kan, en moet, dit beter!

We zien dat er een verschuiving plaatsvindt in de geneeskunde: steeds belangrijker wordt het om als arts te weten wat er juist is over de informatie die rondgaat in de media over leefstijl en voeding. Alleen zo kun je als arts de juiste én meest recente informatie overbrengen aan de patiënt in de spreekkamer.
Ons doel is daarom om alle studenten van Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen en andere (para-)medishe opleidingen enthousiast te maken over dit onderwerp. Zo kunnen zij als toekomstig arts, onderzoeker of zorgverlener voldoende kennis en vaardigheden ontwikkelen om de voordelen van een gezonde leefstijl en voeding over te brengen op de patiënt!
Ben jij net zo enthousiast als wij? En wil je meer weten? Volg dan onze Instagram of stuur ons een berichtje!
Wie weet zien we jou, als cursist of spreker, op onze cursus!

Contact


Email: utrecht@studentenleefstijl.nl  
Instagram: @studentenleefstijlutrecht
Facebook: www.facebook.com/studentenvoedingutrecht

 

SELF


Datum SELF-cursus: Iedere woensdagavond (19:00-21:00) vanaf april 2024 gedurende 9 weken.
Kijk voor actuele informatie op onze Instagram. Heb je vragen over de cursus? Stuur dan een mail naar utrecht@studentenleefstijl.nl of een DM op Instagram.

 

Het bestuur

WhatsApp Image 2023-12-23 at 13.51.45

Sander van Zutphen
Voorzitter

WhatsApp Image 2023-12-23 at 13.51.45 (1)

Ilse Teunissen
Acquisitie

WhatsApp Image 2023-12-23 at 13.51.46

Mo de Heer
Penningmeester

WhatsApp Image 2023-12-23 at 13.51.46 (1)

Ilja Mathijssen
Secretaris en PR