Welkom bij Student & Leefstijl Utrecht!

Over ons


Na de start van stichting Student & Voeding Utrecht in 2017, mogen wij als nieuw bestuur verder onder de naam Student & Leefstijl voor het jaar 2019-2020. Ons bestuur bestaat uit zes gemotiveerde studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen, die samenwerken met de vereniging Arts & Leefstijl.

In onze samenleving heeft er de afgelopen eeuw een verschuiving opgetreden op het gebied van ziekten. Nu de geneeskunde de behandeling van acute, infectieuze aandoeningen onder controle heeft, neemt het aantal mensen met een chronische ziekte toe. Op dit moment wordt er in Utrecht langzamerhand meer aandacht besteed aan leefstijl voor de preventie, behandeling en revalidatie van deze aandoeningen. In het tweede jaar bestaat het keuzevak ‘Voeding binnen de geneeskunde’ zelfs al. Helaas is dit slechts weggelegd voor 20-30 studenten die hier actief voor kiezen. Volgens ons kan dit beter!

We willen alle studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen enthousiast maken voor dit onderwerp, zodat zij als toekomstig arts en onderzoeker genoeg kennis en vaardigheden hebben om de voordelen van een gezonde leefstijl over te brengen op de patiënt. Om dit te bereiken, organiseren we ten eerste de cursus Students Experienced in Lifestyle and Food (SELF). Vorig jaar is de SELF-cursus al met succes ontvangen, waardoor wij de cursus dit jaar nog groter op willen zetten. Ten tweede zijn wij achter de schermen hard bezig om deze onderwerpen te integreren in de artsenopleiding.

Ben jij net zo enthousiast als wij? Volg ons dan op Facebook (/studentenleefstijlutrecht) voor up-to-date informatie. Wij hopen jou te zien bij de tweede SELF-cursus in Utrecht!

 

Het bestuur


De namen en functies van het huidige bestuur volgen spoedig.

 

SELF


Meer informatie over de inschrijfdata, tijden en sprekers volgen spoedig.