Welkom bij Student & Leefstijl Leiden!

Over ons


In 2021-2022 vormen wij, vijf enthousiaste geneeskundestudenten, het bestuur van Student en Leefstijl Leiden. Met een enorme passie voor voeding en leefstijl willen wij dit belangrijke onderwerp onder de aandacht brengen bij alle (bio)medische studenten in Leiden. Onze doelen zijn;

  • Informeren: Aankomend voorjaar zal er wederom een SELF-cursus voor (bio)medische studenten en arts-assistenten worden georganiseerd. Tijdens de cursus zullen diverse wetenschappers spreken over verschillende onderwerpen op het gebied van leefstijlgeneeskunde. Dankzij de cursus vergaren de artsen van de toekomst meer kennis over de impact van gezonde voeding en leefstijl op de publieke gezondheid.
  • Enthousiasmeren: Naast de SELF-cursus organiseren we enkele open avonden en workshops voor iedereen die geïnteresseerd is in leefstijlgeneeskunde. Op deze avonden zullen sprekers vertellen over actuele en relevante problematiek in de huidige maatschappij of wetenschap.
  • Implementeren: Wij geloven dat een betere toekomst begint met preventie, echter leren we te weinig over dit onderwerp in de geneeskundeopleiding. Daarom werken wij binnen het LUMC samen met artsen en docenten om ervoor te zorgen dat leefstijlgeneeskunde beter vertegenwoordigd wordt in het curriculum.

Ben je geïnteresseerd in voeding en leefstijl of ben je benieuwd naar onze activiteiten? Houd dan de Facebookpagina, Instagram (@studentenleefstijl) en deze webpagina in de gaten voor meer informatie. Mocht je eerder contact met ons willen opnemen zijn wij bereikbaar via leiden@studentenleefstijl.nl. Hopelijk zien we je snel bij een van onze activiteiten!


Het bestuur


Marly van der Velden | Voorzitter 
Maura Bode | Secretaris 
Melle Kerkoff | Penningmeester 
Eloy Caneda Cabrera | Lid Implementatie 
Jenna Werners | Lid PR & Acquisitie 

leiden nogmaals

SELF


Dit jaar zal onze SELF plaatsvinden van 26 januari t/m 23 maart. Hou ook onze socials in de gaten! (instagram: @studentenleefstijl, @SELFleiden, Facebook).