Welkom bij Student & Leefstijl Groningen!

Over ons


Wie zijn wij?
Wij zijn 7 geneeskundestudenten uit verschillende jaarlagen, en vormen dit jaar het bestuur van Student en Leefstijl Groningen. Dit betekent dat wij ons dit jaar in gaan zetten voor meer leefstijlgeneeskunde in de opleiding, zodat jij als toekomstig arts dit straks kunt toepassen!

Wat willen we?
Dagelijks komt er tegenwoordig een groot scala aan (tegenstrijdige) berichten op social media voorbij over voeding, sport, stress, slaap en ga zo maar door. Het is vaak lastig om te beoordelen wat er wel en niet klopt. Wie zou dan de juiste informatie moeten hebben en bij wie zou je dit moeten kunnen navragen? Inderdaad, hier zou een arts iets over moeten weten! Want wist je dat maar liefst 50% van de klachten en aandoeningen die zich presenteren bij de dokter leefstijl gerelateerd is? Men verwacht van artsen dat zij weten wat gezond leven is. Echter, wij zijn van mening dat hier nog veel winst in te behalen is!

In het geneeskunde curriculum is hier helaas (nog) niet veel podium voor, minder dan 4% van het onderwijs gaat over voeding en leefstijl. Dit kan en moet beter!

Wat doen we?
–   
  Ook dit jaar gaan we een interessante/leuke/leerzame SELF-cursus neerzetten! SELF staat voor Students Experienced in Lifestyle and Food. Hierbij leer je in 8 weken alles wat je moet weten over de invloed van leefstijl en voeding, door middel van masterclasses van artsen, hoogleraren, diëtisten, lifestyle coaches enzovoort.
–     Daarnaast gaan we dit jaar losse workshops verzorgen, bijvoorbeeld meal prepping of crossfit.
–     Bovendien maken wij ons sterk voor meer leefstijlgeneeskunde in het geneeskunde-onderwijs! We gaan regelmatig in gesprek met de opleidingsdirecteuren en bachelor/master coördinatoren om hiervoor meer ruimte te creëren. 

 

Het bestuur


Tamar Muntslag | Voorzitter & Implementatie
Maaike van Leunen | Secretaris
Rianne van der Mark | Penningmeester & Acquisitie
Yanick Drouven | Implementatie
Isabelle de Groot | PR & Acquisitie
Jochem Esenkbrink | SELF-coördinator

SELF


De SELF cursus Groningen 2022 zal plaats vinden vanaf 14 februari t/m 21 april. 

Bij vragen, mail naar groningen@studentenleefstijl.nl of neem contact met ze op via Facebook of Instagram (@selfgroningen). 

 

DeFriesland_logo_rgb_turqoise_pos01 zp