Nijmegen

Welkom bij Student & Leefstijl Nijmegen!

Wij zijn vijf enthousiaste geneeskundestudenten, met een passie voor voeding en leefstijl en ontzettend gedreven om deze onderwerpen bij de toekomstige artsen onder de aandacht te brengen.

Artsen kunnen naar onze mening zoveel meer dan pillen voorschrijven, maar we worden hier momenteel helaas niet in opgeleid. Ook in Nijmegen is er een groot gemis aan onderwijs over voeding en leefstijl, terwijl de interesse vanuit de studenten stijgt.

Hier willen wij iets aan doen! Zo hebben we in samenwerking met de Radboud universiteit het nieuwe keuzevak 'Voeding als medicijn?!' opgezet die per september 2019 van start zal gaan voor de tweedejaars student geneeskunde en biomedische wetenschappen. Daarnaast organiseren wij jaarlijks de extracurriculaire SELF(Students Experienced in Lifestyle and Food) -cursus. Tien avonden lang komen sprekers iets vertellen over voeding en leefstijl binnen een bepaald onderwerp zoals oncologie of het brein. De eerste editie in 2019 was met 100 uitgereikte certificaten een groot succes! Tot slot zijn wij in gesprek met de universiteit om voeding en leefstijl te implementeren in het basiscurriculum. Uiteindelijk hopen wij dat alle extra activiteiten een belangrijke omslag teweeg brengen en dat voeding en leefstijl een vaste plek krijgt in de studie geneeskunde.

Daarnaast werken wij ook samen met andere partijen binnen Nijmegen zoals het Radboudumc en RvN@, om voeding en leefstijl ook buiten de studie geneeskunde onder de aandacht te brengen en zo uiteindelijk een steentje bij te dragen aan een gezonde samenleving.

Ben jij net zo enthousiast als wij? Volg ons dan op Facebook (/studentenleefstijlnijmegen), waar we je op de hoogte houden van de nieuwste weetjes en activiteiten.

Tel: +31 6 22145724
Mail: nijmegen@studentenleefstijl.nl

Bestuur

Julia Ypma | Voorzitter
Inge Josemanders | Penningmeester
Max de Koning | Externe relaties
Leonie te Grefte | Secretaris
Denise Waanders | Promotie


Agenda

College tour
'Intermittent fasting' met Dr. Ludidi
16 Oktober 2019.


Contact

Student & Leefstijl Nijmegen
E-mail:
Facebook: