Welkom bij Student & Leefstijl Utrecht!

About Us


Ons bestuur bestaat uit zeven gemotiveerde studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen. Samen met het landelijk bestuur zetten wij ons in om leefstijlgeneeskunde en de kracht van voeding onder de aandacht te brengen bij studenten.

Dit realiseren wij door elk jaar een extra curriculaire cursus te organiseren: Students Experienced in Lifestyle and Food (SELF) cursus. Dit is een cursus van 10 weken waarbij verschillende gastsprekers uit diverse vakgebieden worden uitgenodigd om een college te geven over onderwerpen omtrent voeding en leefstijl. Op deze manier ontvangen studenten up-to-date onderwijs over voeding en leefstijl.

Ook zorgen we voor de implementatie van voeding en leefstijl in de Bacheloropleiding Geneeskunde in Utrecht. Op dit moment wordt er in Utrecht langzamerhand meer aandacht besteed aan leefstijl voor de preventie, behandeling en revalidatie van veelvoorkomende aandoeningen. In het tweede jaar van de Geneeskunde Bachelor bestaat daarom ook het keuzevak ‘Voeding binnen de geneeskunde’. Helaas is dit slechts weggelegd voor 20-30 studenten die hier actief voor kiezen. Volgens ons kan dit beter!

We zien dat er een verschuiving plaatsvindt in de geneeskunde: steeds belangrijker wordt het om als arts te weten wat er juist is over de informatie die rondgaat in de media over leefstijl en voeding. Alleen zo kun je als arts de juiste én meest recente informatie overbrengen aan de patiënt in de spreekkamer.

Ons doel is daarom om alle studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen enthousiast maken over dit onderwerp, zodat zij als toekomstig arts en onderzoeker genoeg kennis en vaardigheden hebben om de voordelen van een gezonde leefstijl en voeding over te brengen op de patiënt!

Ben jij net zo enthousiast als wij? En wil je meer weten? Volg dan onze instagram (vooralsnog de landelijke instagram, maar binnenkort komt er een eigen Student en Leefstijl Utrecht instagram).

Contact


Email: Utrecht@studentenleefstijl.nl
Facebook: https://www.facebook.com/studentenvoedingutrecht/
Instagram: @SELFutrecht

 

SELF


Datum SELF-cursus: 03-02-2021 tot 07-04-2021 (10 avonden). De inschrijvingen zijn helaas gesloten. Heb je vragen over de cursus? Stuur dan een mail naar utrecht@studentenleefstijl.nl.

Zie onderaan voor de planning en de sprekers.

Het bestuur

Diede SELF (1)

Diede Besseling
Chair

Bente SELF (1)

Bente Mossink
Vicevoorzitter en acquisitie

Hanneke SELF (1)

Hanneke de Bruin
Secretary

Floor SELF (1)

Floor Messing
Treasurer

Pauline SELF (1)

Pauline Lobbezoo
Implementation in Education

Nicole SELF (1)

Nicole de Kort
Externe relaties

Aileen SELF (1)

Aileen Harkhoe
Public Relations

final Programma SELF 2021 (1)