Welkom bij Student & Leefstijl Rotterdam!

About Us


In 2023-2024 zijn wij het bestuur van Student & Leefstijl Rotterdam. Het is onze missie om het belang van voeding en leefstijl op de kaart te zetten bij de artsen van de toekomst, onze docenten en andere medewerkers van het Erasmus MC, en zelfs daarbuiten.

Elk jaar organiseren wij een succesvolle SELF-cursus (Students Experienced in Lifestyle and Food). Verspreid over meerdere avonden zullen sprekers van verschillende disciplines de geneeskundestudenten van het Erasmus MC enthousiasmeren over leefstijlgeneeskunde. Hierbij komen onderwerpen als voeding, beweging, slaap, mentale gezondheid, en nog meer aan bod. De cursus wordt afgesloten met een leuke slotavond.

Naast het bestuur zijn wij ook betrokken bij de werkgroep ‘Implementatie onderwijs’ binnen de faculteit geneeskunde bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze werkgroep bestaat uit docenten, wetenschappers en artsen die onze missie delen. Het doel hiervan is het implementeren van meer leefstijlgeneeskunde in het onderwijs. Momenteel zijn we bezig om meer leefstijlgeneeskunde in het nieuwe bachelor curriculum te implementeren.

 

Wie zijn wij


Lotte Ruigrok | Voorzitter en commissaris implementatie
Tessa Vellema | Vice-Voorzitter en commissaris SELF
Nicole Buist | Secretaris en commissaris implementatie
Isis de Klerk | Penningmeester
Eva Heerschap | Commissaris PR

 

Contact


Email: rotterdam@studentenleefstijl.nl
Facebook: https://www.facebook.com/studentenleefstijlrotterdam/
Instagram: @SELFrotterdam
Website: https://rotterdam08.wixsite.com/selfrotterdam  

Bestuursfoto Rotterdam

SELF


De SELF-cursus gaat dit jaar plaatsvinden van 19 februari 2024 t/m 15 april 2024 met elke maandagavond een nieuw thema dat wordt belicht. De eindavond zal bestaan uit een diner bij Koppert Cress! Heb je interesse in leefstijlgeneeskunde en wil je meer hier over te weten komen? Schrijf je dan aankomend jaar in voor de SELF-cursus 2024! Hou de website of de sociale media (@SELFRotterdam op Instagram) in de gaten voor de inschrijfdata!

“Verbreed je kennis over hoe je voeding en leefstijl in kunt zetten om ziektes te voorkomen en te genezen”