Welkom bij Student & Leefstijl Rotterdam!

About Us


In 2021-2022 zijn wij het bestuur van Student & Leefstijl Rotterdam. Het is onze missie om het belang van voeding en leefstijl op de kaart te zetten bij de artsen van de toekomst, onze docenten en andere medewerkers van het Erasmus MC, en zelfs daarbuiten.
 
Elk jaar organiseren bij een succesvolle SELF-cursus (Students Experienced in Lifestyle and Food). Verspreid over 10 avonden zullen sprekers van verschillende disciplines de geneeskundestudenten van het Erasmus MC enthousiasmeren over leefstijlgeneeskunde. Hierbij komen onderwerpen als voeding, beweging, slaap en mentale gezondheid aan bod, maar ook actuele onderwerpen als COVID-19 zullen worden besproken. De cursus wordt afgesloten met een culinaire reis door de innovatieve gastronomische keuken van Koppert Cress.
 
Naast het bestuur die zich onder andere bezighoudt met het organiseren van de SELF-cursus, zal er dit jaar voor het eerst een commissie zijn. Deze commissie gaat ervoor zorgen dat er meer activiteiten zullen zijn waarbij studenten die geïnteresseerd zijn in voeding en leefstijl, buiten de cursus om, in aanraking kunnen komen met aspecten van voeding en leefstijl.
 
Ook zijn wij betrokken bij de werkgroep “Implementatie onderwijs” binnen de faculteit geneeskunde bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze bestaat uit docenten, wetenschappers en artsen die onze missie delen. Het doel hiervan is het implementeren van leefstijlgeneeskunde in het onderwijs, omdat de cursus helaas nog steeds slechts extra-curriculair is. Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van E-learning modules waarbij het streven is om deze door het gehele geneeskunde curriculum te implementeren.
 
Als laatste zijn wij partner van Gezond010, een initiatief van de gemeente om de maatschappelijke gezondheid van de Rotterdammers te verbeteren. Samen met de andere partners van Gezond010 dragen wij bij aan een gezondere levensstijl binnen onze gemeente.
 

Wie zijn wij


Marit Wiens | Voorzitter
Tessa Vellema | Vice-Voorzitter
Amber Stals | Secretaris
Rianne Zijlstra | Penningmeester
Maxime Verkouteren | Commissaris Intern
Eva Prins | Commissaris Extern
Antonia Staal | Commissaris SELF
Vera Akkermans | Commissaris PR 

Contact


Email: Rotterdam@studentenleefstijl.nl
Facebook: https://www.facebook.com/studentenleefstijlrotterdam/
Instagram: @SELFrotterdam

Bestuursfoto S&L Rotterdam 2021-2022

SELF


De SELF-cursus gaat dit jaar plaatsvinden van 10 januari 2022 t/m 14 maart 2022 (1 keer per week, 10 weken lang!). Afgelopen jaar was de digitale cursus een groot succes! Dit jaar willen we de cursus weer fysiek plaats laten vinden, want er is toch niets leuker dan meteen met je collega’s te kunnen sparren over het net besproken onderwerp?! Mocht het programma van het afgelopen jaar je enorm aanspreken, schrijf je dan aankomend jaar in voor de SELF-cursus 2022. Hou de website in de gaten voor de inschrijfdata, of de sociale media inclusief @SELFRotterdam op Instagram.

“Verbreed je kennis over hoe je voeding en leefstijl in kunt zetten om ziektes te voorkomen en te genezen”