Welkom bij Student & Leefstijl Nijmegen!

About Us


Wij zijn zes enthousiaste geneeskundestudenten, met een passie voor voeding en leefstijl en ontzettend gedreven om deze onderwerpen bij toekomstige artsen onder de aandacht te brengen.

Artsen kunnen naar onze mening zoveel meer dan pillen voorschrijven, maar we worden hier momenteel helaas (nog) niet echt in opgeleid. Ook in Nijmegen is er een groot gemis aan onderwijs over voeding en leefstijl, terwijl de interesse vanuit de studenten stijgt. Hier willen wij iets aan doen! Zo hebben we in samenwerking met de Radboud universiteit het keuzevak ‘Voeding als medicijn?!’ opgezet die per september 2019 van start is gegaan voor de tweedejaars student geneeskunde en biomedische wetenschappen. Daarnaast organiseren wij jaarlijks de extracurriculaire SELF(Students Experienced in Lifestyle and Food) -cursus. Acht avonden lang komen sprekers iets vertellen over een bepaald onderwerp binnen het thema voeding en leefstijl.

Tot slot zijn wij in gesprek met de universiteit om voeding en leefstijl te implementeren in het basiscurriculum. Uiteindelijk hopen wij dat alle extra activiteiten een belangrijke omslag teweeg brengen en dat voeding en leefstijl een vaste plek krijgt in de studie geneeskunde. We zijn al goed op weg! Daarnaast werken wij ook samen met andere partijen binnen Nijmegen zoals het Radboudumc en RvN@. Ook nemen we deel aan het lokale preventie akkoord. Op deze manier hopen we voeding en leefstijl ook buiten de studie geneeskunde onder de aandacht te brengen en zo uiteindelijk een steentje bij te dragen aan een gezonde samenleving.

Ben jij net zo enthousiast als wij? Volg ons dan op Facebook (/studentenleefstijlnijmegen), waar we je op de hoogte houden van de nieuwste weetjes en activiteiten.

Tel: +31 6 49193949
Mail: nijmegen@studentenleefstijl.nl


SELF


De data van de SELF cursus Nijmegen 2021-2022 zijn als volgt: 7 februari t/m 28 maart. 

Het bestuur

PortretFemke

Femke de Schutter
Chair

PortretInge

Inge Nijenhuis
Secretary

PortretWies

Wies van Zwieten
Treasurer

PortretFloor

Floor Praster
SELF

PortretMeike

Meike Kappen
Externe Relaties

PortretJanoe

Janoe van Hemert
Public Relations