Welkom bij Student & Leefstijl Amsterdam!

About Us


Als onderdeel van de stichting Student en Leefstijl hebben wij één doel: Het uitbreiden van kennis omtrent voeding en leefstijl onder geneeskunde studenten. Dit zodat zij deze kennis in de toekomst kunnen toepassen in de spreekkamer om hun patiënten vanuit deze (vaak nog onderbelichte) hoek te helpen.

Het lokale bestuur in Amsterdam zet zich in voor beide geneeskunde faculteiten in Amsterdam (Locaties AMC en VUmc). Maar hoe zorgt Student en Leefstijl Amsterdam voor deze verspreiding van kennis?

Op de voorgrond zijn wij voornamelijk bezig met het opzetten van de jaarlijkse SELF-cursus (“Students Experienced in Lifestyle and Food”). In deze 8-weekse cursus worden verschillende onderwerpen omtrent voeding en leefstijl besproken. Per onderwerp worden gespecialiseerde gastsprekers uitgenodigd om op deze manier up-to-date onderwijs te waarborgen.

Deze cursus is niet zomaar een hobby-project. Het is de bedoeling dat deelnemers na het volgen van de cursus echt meer kennis hebben over voeding en leefstijl in de geneeskunde. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat dit inderdaad het geval is.

Maar ook achter de schermen zijn wij bezig. Want hoewel de cursus altijd zeer interessant en goedbezocht is, is hij nog wel extra-curriculair. Bij Student en Leefstijl zijn wij van mening dat de onderwerpen die hier aan bod komen een eigen plekje verdienen in het geneeskunde curriculum. Wij zetten ons dan ook in voor de implementatie van voeding en leefstijl onderwijs in de geneeskunde faculteiten.

Hiervan zijn de eerste effecten al merkbaar. Zo hebben de studenten op locatie AMC nu de mogelijkheid om het vak ‘Diometer’ te volgen. Een vak waarin voeding en leefstijl centraal staat. Een stap in de goeie richting, maar we zijn er nog lang niet. Uiteindelijk willen wij voeding en leefstijl een belangrijke plaats in het geneeskunde onderwijs geven.

Wil je meer weten, ben je geïnteresseerd in de cursus of heb je een leuke suggestie (zoals een interessante spreker of een leuk onderwerp)? Like ons op Facebook, volg ons op instagram of mail ons!

 

Het bestuur


Voorzitter – Elise Wessels
Vicevoorzitter en penningmeester – Denise van Domburg
Secretaris – Ilse Korbee
Acquisitie en Interne Relaties AMC – Lisa van Adrichem
Acquisitie en Interne Relaties VUmc – Rebecca Ottevanger
Externe Relaties, PR en Implementatie – Martijn Nieland

 

SELF


De SELF-cursus Amsterdam 2020-2021 zal plaatsvinden van 7 april 2021 t/m 2 juni 2021 (wekelijks, 8 avonden). De inschrijvingen zijn helaas gesloten. Voor meer informatie, neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

 

Contact


Email: Amsterdam@studentenleefstijl.nl
Facebook: https://www.facebook.com/studentenleefstijlamsterdam
Instagram: @SELFamsterdam