Amsterdam

Welkom bij Student & Leefstijl Amsterdam!

Het AMC en VUmc zijn als twee aparte besturen opgericht, maar we gaan dit jaar onder een paraplu verder. Geïnspireerd door de succesvolle cursus van afgelopen jaar of door pure passie voor voeding en leefstijl!

De hedendaagse ziektelast is in de afgelopen eeuw enorm veranderd. Waar een eeuw geleden er vooral mensen stierven aan infectieuze problemen is er nu een steeds groter wordende ziektelast door chronische aandoeningen, mensen worden steeds ouder maar zijn ook steeds langer ziek. Wij geloven dat een impuls op het gebied van voeding en leefstijl veel kan bijdragen aan een lichtere ziekte last en betere geneeskunde. Ook artsen kunnen en hebben hier een grote verantwoordelijkheid, zo blijkt uit onderzoek dat mensen het meeste vertrouwen hebben in een arts op gebied van voeding en leefstijl, meer dan bijvoorbeeld een diëtist.

SELF-cursus
Daarom gaan wij dit jaar hard werken voor meer aandacht voor voeding en leefstijl in de Geneeskunde opleiding in Amsterdam. Hiervoor zullen wij in het voorjaar van 2019 een cursus organiseren met daarnaast enkele thema avonden gericht op voeding en leefstijl in de geneeskunde.
Aangezien in Amsterdam twee Geneeskunde faculteiten zijn, hebben wij besloten onze krachten te bundelen en op die manier de SELF-cursus naar een hoger niveau te tillen. Afgelopen jaar is de SELF cursus onderzocht en bewezen effectief bevonden door onderzoek van Dr. Hester Copoolse en Prof. J. Seidell.

AMC
Student en Leefstijl AMC is daarnaast betrokken bij het opzetten van 'Zorg op het Bord'. Dit is een project waarin voeding in het AMC geïmplementeerd wordt in zorg, onderwijs en onderzoek. Ook hebben we geholpen bij de ontwikkeling van het traject DIOMETER

Wil je meer weten? Geïnterreseerd in de cursus? Like ons op Facebook, volg ons op instagram of mail ons!


Bestuur

Daniël van Knijff | Voorzitter
Rosa Sleddering | Vicevoorzitter en Penningmeester
Shivaani Jairam | Secretaris
Pien Kootstra | Acquisitie en interne relaties Amc
Irene Fritschy | Acquisitie en interne relaties VUmc
Astrid van Nieuwkerk | Externe relaties en PR

In samenwerking met: prof.dr. Seidell


Agenda

SELF
Startdatum: dinsdag 2 april 2019
Het programma volgt spoedig!


Contact

Student & Leefstijl Amsterdam
E-mail:
Facebook: